spesialsøk – ein leik for alle hundar!

I vår tok vi kontakt med Stig Meier Berg som driv kurs innen spesialsøk, og lurte på om han kunne tenke seg å halde kurs her i Ørsta.  Det takka han ja til og kurset vart raskt fullteikna.  Og endelig kom helga då vi skulle få snuse på dette spennandes kurset som vi hadde sett fram til lenge.  Fredag starta med teori, og Stig hadde mykje på hjartet. Ikkje berre om spor og søk, men også om korleis enn elles  får eit godt hundehold og tips slik enn kunne berike ein kjedelig kvardag med enkle lydigheitsøvelsar.

015

Laurdagen starta vi kl.09 med friskt mot, no skulle vi endelig få sjå hundane våra i aksjon.  Det vart mange aha opplevingar i positiv forstand, ikkje alle kjente hunden sin så godt som dei trudde. Hundane fekk 5 runder kvar på plattformen i løpet av helga, og innimellom var det drøfting og teori.  Alle gjorde stor framgang same dagen og det var veldig tydelig dagen etterpå at dette huska dei.  Inn i lokalet og rett opp på bordet! Dette ville dei ha meir av, og somme hundar kunne enn nesten ikkje få av bordet att.  Tydelig at hundane likte denne type arbeid.

023

På slutten av dagen søndag, så kunne hundane gjennkjenne lukta av Yellow Label te, og fleire av eigarane hadde til og med lært seg å leike med hundane sine.  Alltid kjekt når enn får litt meir enn det enn har betalt for. Takker instruktør Stig for eit flott og lærerikt kurs, og vi har allereie planer om enda eit modul 1 kurs, så dersom du kunne tenke deg å bli med så har du sjansen seinare.

039

Fleire bilete finn du her! 🙂