Helgekurs i Rallylydighet i vakre omgivelser i Ørsta

IMG_1961

13-15 mars var jeg så heldig at jeg fikk komme til Ørsta for å holde kurs i Rallylydighet. Det var 6 kursdeltaker og 1 observatør. Halvparten av kursdeltakerne var helt ferske i sporten, og resten har konkurrert før og kommet seg oppover i klassene.

IMG_1765

Vi startet kurset med å ha en teoridel fredag kveld. Da gikk vi blant annet gjennom alle skiltene i klasse 1 og 2, samt en del av regelverket. Det var en interessert og trivelig gjeng, så jeg gledet meg stort til resten av helga. I følge yr.no var det også spådd knallflott vær, så bedre kunne det ikke bli.

IMG_1857

Lørdag morgen startet vi opp med den praktiske biten av kurset. Kursdeltakerne satt opp små baner som jeg hadde tegnet opp på forhånd. Noe av målet med et slikt kurs er også at deltakerne skal kunne ha nok verktøy i kassa til å trene rallylydighet på egenhånd. Da er det å kunne bygge baner en viktig del.

IMG_1882

I starten når man skal lære seg denne sporten er det mye å tenke på. Hva betyr det som står på skiltene? Hvordan bør man plassere seg i forhold til de? Hvilke regler gjelder? Hvordan lærer man inn de forskjellige øvelsene? Når bør man belønne? Hvor er neste skilt? Osv. Deltakerne brukte etter kort tid svært få kalorier på å oppfatte hvordan de forskjellige skiltene skulle utøves. Med litt tips her og der, ble det fort stor framgang.

IMG_1913

De 3 deltakerne som har kommet litt lenger, fikk bryne seg på utfordrende kombinasjoner av skilter, og en del av eliteskiltene. Etter 5 timer med intensiv og god jobbing på kurs, dro vi ut en gjeng for å spise. Ørsta skuffet ikke der heller.

IMG_1931

Siste dagen på kurset lagde jeg større utfordringer for kursdeltakerne. Banene ble lenger, og kombinasjonene mer kompliserte. Etter lunsj var det tid for den store testen. Deltakerne skulle nå få gå en treningskonkurranse. Jeg hadde derfor tegnet to rallybaner som man kunne fått på konkurranse. Nybegynnergruppen gikk en klasse 2 bane, mens de andre gikk en elitebane. Det var mye bra å se i ringen, og jeg kunne tydelig se en stor framgang på alle sammen. Det sporten representerer: samspill-glede-holdninger, så jeg masse av hele helgen.

IMG_2016

Tusen takk for en flott helg! Jeg storkoste meg sammen med dere, og håper jeg får muligheten til å komme tilbake ved en annen anledning.

– Solveig Zetterstrøm

IMG_2001

Fleire bilete her.